Kort om oss

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag. Vi rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag.

  • Academic Work grundades 1998 av tre studenter, däribland vår nuvarande koncernchef Johan Skarborg, som såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm fick fungera som ett första kontor. Läs mer om vår historia.

  • Idag är Academic Work det näst största bemannings- och rekryteringsföretaget på tjänstemannasidan i Sverige på helåret 2017.*

*Kompetensföretagen 2017

  • Sedan 1998 har vi hjälpt fler än 129 000 människor till jobb, och på samma gång försett våra kunder med lika många nya kollegor.
  • Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med nöjdast kunder i branschen sedan 2011 enligt Svenskt Kvalitetsindex.
  • Förutom våra 17 kontor runt om i landet finns vi idag även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. 2017 omsatte vi 2,2 miljarder kronor i Sverige och ca 3 miljarder kronor i koncernen. Läs mer om Academic Work internationellt.

Sedan starten 1998 har Academic Work familjen växt och idag består koncernen av flera bolag. Med oss finns också Academy, som genomför skräddarsydda intensivutbildningar inom IT, Instajobs, som är en app som levererar korta bemanningsuppdrag med kort varsel, Digitalent, en konsultbyrå inom digital utveckling och Happo, vilken är en digital rekryteringsplattfrom som förenklar rekryteringsprocesserna.

Tipsa en vän!