Livet på Skandia

2017 startade Skandia sin nya satsning på nyexaminerade akademiker. Programmet fick namnet ”Skandia Accelerate”. Målet var att anställa juniora medarbetare med driv och engagemang som i snabb takt får möjlighet att lära sig om Skandia som företag. Skandias filosofi är att en stabil grund bidrar till att effektivisera introduktionsprocessen och ger bästa möjliga förutsättningar att lyckas i den nya rollen. I första programmet anställdes fyra utvecklare och en projektledare, möt dem nedan och läs om deras upplevelser av programmet.

Läs mer om Skandia Accelerate

Varför sökte du till Skandia Accelerate?

"Jag ville ha en utmaning, men kontrollfreaket inom mig ville ha en utmaning med rätt förutsättningar, man ska ju ta lite risker i livet, men det optimala är ju när de ger utdelning. Programmet innebar en gedigen start i en bransch jag inte hade förutspått mig själv "hamna" i, men rollen och de möjligheterna Skandia innebär gjorde att jag sökte mig hit. Efter intervjun på plats hos Skandia hade den nyfikenheten växt och jag kände definitivt att jag hade hittat rätt."

Sofia Dieckhoff

Varför sökte du till programmet?

"Jag var ute efter ett traineeprogram på ett lite större företag där det fanns utvecklingsmöjligheter. Jag fick ett riktigt bra intryck och bemötande genom hela rekryteringsprocessen, vilket underlättade mitt beslut."

Har du något tips till framtida deltagare?

"I början trodde jag att "Hassan" var en person på Skandia alla pratade om men det var ett system! Woops… "

Izabella Larsson

Sök till programmet

På Skandia Accelerate kommer du få möjlighet till en egen mentor samt stöttning genom hela programmet - perfekt för dig som vill få en bra start på din karriär inom fintech! Vill du vara med?

Sök till Skandia Accelerate
Tipsa en vän!