Job Preparation Program

Vi vet att det kan vara utmanade att befinna sig i början av karriären, extra tufft som nyanländ i Sverige. Därför har vi på Academic Work tagit fram ett jobbförberedande program som riktar sig till dig som är nyanländ akademiker, som ännu inte har något jobb. Har du en examen från högskola eller universitet, bryr dig om din professionella utveckling och är redo att maximera dina chanser till nästa jobb?
Välkommen till Job Preparation Program.

For information in English

Vem kan söka till Job Preparation Program?

Job Preparation Program är till för dig som är nyanländ akademiker redo för nästa steg i karriären. Programmet ska ge dig verktygen du behöver för att ta dig närmare ett jobb som passar just dig och dina erfarenheter. Programmet består av 3 utbildningstillfällen och 3 coachingtillfällen som genomförs och planeras av erfarna rekryterare. Vi kan inte garantera dig ett jobb, men vi lovar att ge dig vårt fulla engagemang och dela med oss av vår kunskap. Dessutom får du träffa andra i liknande situation och chansen att utöka ditt nätverk.

Om programmet

För att du ska kunna dra nytta av dina styrkor och erfarenheter på bästa möjliga sätt ingår både utbildning och personlig coachning i Job Preparation Program. Du kan med fördel kombinera programmet med exempelvis praktikplats eller studier, men tänk på att det är obligatoriskt att delta på samtliga träffar.

Utbildning

Under 2018 kommer Job Preparation Program gå i:

Malmö 1 november - 13 december*
Göteborg 20 november - 22 januari 2019*

De tre utbildningstillfällena hålls kvällstid på våra kontor i respektive stad. Följande fyra områden kommer att beröras:

  • Så skriver du ett CV som rekryteraren gillar
  • Det personliga brevet – vad ska man tänka på?
  • Att sälja in sig själv på intervjun
  • LinkedIn och andra vägar till jobb

*Ansökan till höstens program i Malmö och Göteborg är nu stängd.

Coachning

Coachingen genomförs av Academic Works erfarna rekryterare som kan ge dig värdefull feedback i ditt jobbsökande. De tre coachingtillfällena sker under frukost- eller lunchtid, tiderna sätter du tillsammans med din coach. Du bestämmer själv vilka områden du vill fokusera på:

  • CV
  • Personligt brev
  • Intervjutillfället
  • Mål och framtid
  • Jobbmatchning – söker du rätt typ av tjänster?

Ansökan till höstens program är nu stängd.

Tack för visat intresse!

Till våra lediga jobb

Programmet ger resultat

Under 2017 och 2018 har 33 nyanlända akademiker genomgått programmet och vi kan med glädje rapportera att ca 75 % av dessa inom 3 månader efter avslutat program fått heltidssysselsättning i form av jobb, studier eller praktikplats.

"Job Preparation Program är en utmärkt chans för att komma in i arbetsmarknaden. Det som är imponerande i detta program är rekryterarnas engagemang och vilja att hjälpa till. Man får guld-värt tips och råd av rekryterarna som hjälper till att man skriver en vinnare-CV och ett utmärkt personligt brev som verkligen gör att man sitter på toppen över andra kandidater som söker samma jobb som man vill få. Om man vill utveckla sina jobbsökande kompetenser då är Academic Work och Job Preparation Program den bästa platsen att börja med."

Nawras Akkam, deltagare 2017

Tipsa en vän!