Heltid- och deltidspersonal

Behovet av personal kan se olika ut, inte minst omfattningen av behovet. Vi brukar skilja på heltid och deltidsresurser, precis som det låter är heltidstjänster mer omfattande än deltidstjänster men precis lika viktiga och avgörande för verksamheten.

Kontakta oss

Varför heltidspersonal?

Är ditt behov av personal omfattande är det förmodligen en heltidsresurs du är i behov av, eller flera. Lite beroende på hur ert behov av personal ser ut, om det är lång- eller kortsiktigt kan ni välja på att hyra in personal eller själva anställa och enbart låta oss ta hand om rekryteringsprocessen. Oavsett vilken lösning ni väljer tar vi hand om rekryteringsprocessen och ni kan fokusera på kärnverksamheten medan vi säkerställer att du får rätt kandidat på plats, detta genom en kompetensbaserad rekryteringsprocess. När processen är avslutad har du stärkt upp din personalstyrka med en young professional som är i starten av sin karriär, något som kommer med mycket positivt. En person som är både nyfiken, driven och målmedveten och med färska kunskaper från studierna. En ovärderlig tillgång i dagens snabbföränderliga klimat.

Varför deltidspersonal?

Deltidspersonal hjälper företaget att täcka upp för tillfälliga arbetstoppar, kortare sjukfrånvaro och semesterperioder. Det är också ett smart sätt att stärka upp den ordinarie personalstyrkan när du har ett mer långsiktigt behov. Några timmar, en dag eller flera dagar varje vecka. För det är såklart så, att alla personalbehov som ni upptäcker kanske inte är heltidstjänster. Och då kan inhyrning av deltidspersonal vara klokast och mest kostnadseffektivt.

Det kan vara klokt att se på din deltidsresurs på samma sätt som han eller hon ser på dig: Som en tänkbar framtida arbetspartner, under mer fasta förhållanden. Young professionals besitter den absolut färskaste kunskapen på marknaden, kanske framförallt deltidspersonal efter som de i många fall studerar. Genom deltidsbemanning har ni möjlighet att möta engagerade medarbetare som kan visa sig rymma potentialen hos framtida nyckelmedarbetare. Många företag börjar med att anlita deltidsarbetande studenter för att sedan rekrytera över studenten efter examen. Ett både smidigt och ekonomiskt sätt att rekrytera.

Kontakta oss

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden.

Tipsa en vän!